Κρατήστε με ενήμερο για τα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025

Κριτική Επιτροπή

Τις υποψηφιότητες στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2024 αξιολογεί Κριτική Επιτροπή που αποτελείται από Ακαδημαϊκούς, καταξιωμένα στελέχη του κλάδου, εμπειρογνώμονες και συμβούλους.
Προεδροσ κριτικησ επιτροπησ

Ειρήνη Νικάνδρου

Jury President Internal Communication & Employee Engagement Awards 2024
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Εταιρικής Επικοινωνίας και Ανθρωπίνων Πόρων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
“Το ταξίδι στην “επόμενη” κανονικότητα έχει ήδη αρχίσει και σταδιακά διαμορφώνεται με κύριο άξονα τη σχέση μεταξύ εταιριών και εργαζομένων, που εργάζονται μαζί και “μαθαίνουν” τι είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό για την εταιρία . Σ’ αυτό το πλαίσιο που απαιτεί ευελιξία και προσαρμοστικότητα, η σχέση με τους εργαζομένους μας γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Συχνά αναφερόμαστε σ’ αυτούς ως τα “πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία” ενός οργανισμού και έφτασε πραγματικά η ώρα που θ’ αρχίσουμε αυτό να το τιμούμε και να το αναγνωρίζουμε έμπρακτα. Οι εταιρείες που επικοινωνούν αποτελεσματικά και μέσα από ανοικτό, συνεχή και αμφίδρομο διάλογο ακούνε, συζητάνε, μοιράζονται τις βασικές αρχές, τις φιλοδοξίες, την κατεύθυνση και ενεργούν σε συνεργασία με τους εσωτερικούς ενδιαφερόμενους, βλέπουν οφέλη τόσο από την άποψη της δέσμευσης, όσο και από την άποψη των δεικτών. Οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν από τα στελέχη να έχουν όλες τις απαντήσεις, αυτό που περιμένουν είναι να τους δίνεται χώρος να εκφρασθούν και να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τις εταιρικές αποφάσεις σε περιόδους αστάθειας και αλλαγών. Η αφοσίωση και η δέσμευση των εργαζομένων μας δεν συμβαίνει τυχαία. Χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες και επικοινωνία για να κατανοήσουμε τι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους μας και να καλλιεργήσουμε μια θετική υποστηρικτική κουλτούρα στο χώρο εργασίας. Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε τα νέα Βραβεία Εσωτερικής Επικοινωνίας και Δέσμευσης και σας προσκαλούμε να μοιραστείτε τις δράσεις σας για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την αριστεία στην εσωτερική επικοινωνία και δέσμευση. Το δικό μας «ταξίδι» για την επιβράβευση των καλών πρακτικών τώρα αρχίζει και σας περιμένουμε να το κάνουμε μαζί! “

Μέλη Κριτικής Επιτροπής

alessandri

Άντζελα Αλεσσάνδρη

Human Resources Director, Alpha Satellite Television SA
evagellatos

Ανδρέας Ευαγγελάτος

Διδακτικό Προσωπικό Επιχειρησιακής Επικοινωνίας, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών
koufaki

Ειρήνη Κουφάκη

Head of People and Organisation (Human Resources) and Corporate Communications at Siemens
kurialaki

Νατάσα Κυριακάκη

Head of Corporate Communication & Engagement, Pharmathen
lachanou_

Λίλυ Λαχάνου

Σύμβουλος Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)
limperopoulos

Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) , Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών
mamalaki

Αννα Μαμαλάκη

Organizational Change & People Development Principal Consultant The Human Aspect LLC
oikonomou

Ντόρα Οικονόμου

Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ΣΕΒ
panopoulos

Δημήτρης Πανόπουλος

Eπικεφαλής ευρωπαϊκής ομάδας εμπειρογνωμόνων για θέματα διαχείρισης και ανάδειξης ταλέντων και ανθρωπίνου δυναμικού της ΕΕ (DG REGIO)
παπαιωαννου_

Γιώργος Παπαϊωάννου

Global Director Internal & Leadership Communications, AbbVie, USA
pafili

Αντιγόνη Παφίλη

Comms Lead, Delta Foods | Network Co-leader, Lean In Network Greece (Athens)
pavlakos

Γιώργος Παυλάκος

HR Expert/People Transformation Director, Growthfund
skourtis

Κωνσταντίνος Σκούρτης

Director CoE Talent, Culture and Engagement, Etraveli Group, Sweden
SKOYTELH

Όλγα Σκουτέλη

Workplace Consultant - Culture, Employee engagement & Internal Communications, Fidelity Investements, UK
tachataki

Μαρία Ταχατάκη

Head of People Engagement and Internal Communications, Eurobank
tsakarestou

Μπέττυ Τσακαρέστου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων ADandPRLAB & Επιστημονική Υπεύθυνη της CREATIVE+ της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Δηλώσεις Κριτικής Επιτροπής των Internal Communication & Employee Engagement Awards

“Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι η ικανοποίηση των εργαζομένων, η διατήρηση των ταλέντων, η δέσμευση και η αφοσίωση  τους είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τους ακμάζοντες χώρους εργασίας. Αυτές οι ιδιότητες δεν είναι απλώς λέξεις είναι μια συνεχής προσπάθεια. Στόχος μας είναι  να αναδείξουμε τις εξαιρετικές επιδόσεις  και επιτεύγματα οργανισμών που έκαναν τα πάντα για να δημιουργήσουν ένα θετικό και ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής θα αναδειχθούν  οι εταιρίες  που  μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά:  το γνήσιο πάθος για το έργο τους και την προτεραιότητα τους  στην επαγγελματική ανάπτυξη  των εργαζομένων τους.  Θα επιλεγούν οι οργανισμοί  που κατανόησαν ότι η ικανοποίηση και η αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού τους  δεν είναι απλά εφάπαξ ενέργειες- είναι συνεχείς δεσμεύσεις που απαιτούν χρόνο, πόρους, καινοτομία και ευελιξία.  Ας επιβραβεύσουμε λοιπόν τις εταιρίες όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι εκτιμώνται, υποστηρίζονται και αναπτύσσονται, αποτελώντας  παράδειγμα αφοσίωσης και ας τους ακολουθήσουμε ως πρότυπο.”

Άντζελα Αλεσσάνδρη | Human Resources Director, Alpha Satellite Television SA
“Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που συμμετέχω ως μέλος στην Κριτική Επιτροπή των Internal Communication & Employee Engagement Awards 2024, που διοργανώνονται για πρώτη φορά από την Boussias και που θα συνεργαστώ με αξιότιμους συναδέλφους και εξαίρετα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Έχοντας περισσότερα από 18 έτη εμπειρίας στον τομέα Διοίκησης Ανθρώπων & Επικοινωνίας, έχω διαπιστώσει πόσο κρίσιμη είναι η σαφής, διαφανής και διαδραστική επικοινωνία μεταξύ των ομάδων για την προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας. Ανυπομονώ να εξερευνήσουμε και να αναγνωρίσουμε τις κορυφαίες πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν πρακτικές εσωτερικής επικοινωνίας υψηλής ποιότητας και θα φωτίσουν τον κρίσιμο ρόλο της ως παράγοντα έμπνευσης και ανάπτυξης, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τον ίδιο τον οργανισμό.”

Νατάσα Κυριακάκη | Head of Corporate Communication & Engagement
“H θεμελίωση και ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής εσωτερικής επικοινωνίας είναι εξαιρετικά σημαντική για το κτίσιμο της εμπιστοσύνης και τη διαμόρφωση θετικής εργασιακής κουλτούρας, που με τη σειρά τους αποτελούν σημαντικούς μοχλούς της δέσμευσης των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, τόσο η οριζόντια όσο και η κάθετη επικοινωνία (top-down & bottom-up) είναι ένα ισχυρό εργαλείο ηγεσίας, που μπορεί να επηρεάσει την έκβαση στρατηγικών στόχων, οργανωτικών αλλαγών, καινοτομικών αποφάσεων αλλά και κρίσιμων καταστάσεων. Σήμερα, που η μεγαλύτερη σταθερά είναι η αλλαγή, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με ενθουσιάζει η ιδέα ότι θα έχουμε την ευκαιρία να μελετήσουμε και να αξιολογήσουμε όλες τις δοκιμασμένες πρακτικές που επινόησαν και εφάρμοσαν επιτυχώς οι συμμετέχοντες οργανισμοί. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτού του νέου θεσμού βράβευσης των Internal Communication and Employee Engagement Awards 2024, διότι δημιούργησαν άλλη μια γέφυρα επικοινωνίας, που δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες και να μοιραστούμε γνώση και εμπειρίες. Αλλά και οι συμμετέχοντες οργανισμοί είναι άξιοι συγχαρητηρίων για το ανήσυχο πνεύμα τους, τη διορατικότητα και τις δράσεις τους που προχώρησαν πέρα από καθιερωμένες πρακτικές, οι οποίες πρέπει να λειτουργούν ως εμπειρικό υπόβαθρο και εφαλτήριο για εξέλιξη στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις κάθε εποχής.”

Λίλυ Λαχάνου | Σύμβουλος Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)

“Οι θεσμοί όπως τα Βραβεία Εσωτερικής Επικοινωνίας και Δέσμευσης αποτελούν εξαιρετικούς μηχανισμούς επικοινωνίας, που στόχο έχουν την ανάδειξη των καλών πρακτικών σε κοινωνικό και επαγγελματικό πλαίσιο. Οι οργανισμοί και τα στελέχη που συμμετέχουν στον στίβο αυτού του θεσμού, αποκτούν ακόμα ένα κίνητρο για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο μείγμα των διοικητικών και κοινωνικών πολιτικών και πρακτικών τους. Η προβολή των βραβευμένων συμμετοχών, δημιουργεί αναγνώριση των καλών ιδεών και της άρτιας υλοποίησης, ενώ δημιουργεί πρότυπα για τα στελέχη και τους εργαζόμενους των εταιριών. Εξαιρετικός είναι επίσης ο διδακτικός ρόλος αυτών των καλών πρακτικών, όταν μπορούν (και πρέπει) να μεταφέρονται στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των νεότερων επαγγελματιών, συνδυάζοντας την θεωρία με την πράξη.

Η ακαδημαϊκή αλλά και επαγγελματική μου εμπειρία στο αντικείμενο της διοίκησης της Εταιρικής Επικοινωνίας, πιστεύω ότι θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του θεσμού.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους “


Δημήτρης Λυμπερόπουλος | Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

“Effective communication and robust employee engagement are the cornerstone of successful organizational transformation, fostering understanding, alignment, and ownership among stakeholders, ultimately driving sustainable change and organizational effectiveness. Honored to be in the Judging Committee of Internal Communication and Employee Engagement Awards 2024.”

 

Άννα Μαμαλάκη | Organizational Change & People Development Principal Consultant The Human Aspect LLC

“Ο κόσμος μας αλλάζει και μαζί με αυτό αλλάζει και το εργασιακό περιβάλλον. Η δημιουργία μίας εργασιακής εμπειρίας για κάθε εργαζόμενο, που θα ικανοποιεί αλλά και παράλληλα θα κινητοποιεί και θα δεσμεύει τα στελέχη με τον οργανισμό είναι μία πρόκληση για κάθε ομάδα ανθρώπινου δυναμικού. Στο επίκεντρο αυτής της συνεχούς διεργασίας είναι η επικοινωνία στο εσωτερικό κάθε επιχείρησης. Προτεραιότητες κάθε ομάδας εσωτερικής επικοινωνίας είναι η δημιουργία των εσωτερικών καναλιών επικοινωνίας, του περιεχομένου που θα ενημερώνει άμεσα και εύκολα, και των δράσεων διασύνδεσης των στελεχών μεταξύ τους αλλά και με την ίδια την επιχείρηση. Ο νέος θεσμός των Βραβείων Εσωτερικής Επικοινωνίας και Δέσμευσης αναδεικνύει τη σημασία και το έργο των ομάδων αυτών και βραβεύει πρωτοπόρες πρακτικές και δράσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία και εμπέδωση μιας ενιαίας εταιρικής κουλτούρας.”

Ντόρα Οικονόμου | Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ΣΕΒ

“Είναι πάντα τιμητική για μένα η πρόσκληση να συμμετέχω ως αξιολογητής και μέλος στην επιτροπή Internal Communication & Employee Engagement Awards!.

Το ανθρώπινο δυναμικό ενός οργανισμού και όχι μόνο οι επικεφαλής του αποτελούν τον κρισιμότερο παράγοντα επιτυχίας και ανάπτυξης του. Στο πλαίσιο αυτό, εξέχον γνώρισμα της ικανότητας ηγεσίας των ανθρώπων που ηγούνται ενός φορέα είναι η ικανότητά τους να εμπνέουν, να οδηγούν, να αποτελούν συνδετικό κρίκο και κολλητική ουσία των στελεχών προς την αύξηση των θετικών αποτελεσμάτων, της γνώσης και της ανταγωνιστικότητας.

Περιμένω με αγωνία και περιέργεια να δω και να αξιολογήσω τις σύγχρονες πρακτικές ενδυνάμωσης και ενίσχυσης που ακολουθούν οι επιχειρήσεις.”

 

Δημήτρης Πανόπουλος | Επικεφαλής ευρωπαϊκής ομάδας εμπειρογνωμόνων για θέματα διαχείρισης και ανάδειξης ταλέντων και ανθρωπίνου δυναμικού της ΕΕ (DG REGIO)

“Τα βραβεία Internal Communication & Employee Engagement αποτελούν καινοτομία καθώς αναδεικνύουν όχι μόνο εξαιρετικές πρακτικές στον χώρο της Εσωτερικής Επικοινωνίας αλλά και τους ίδιους τους επαγγελματίες.

Η εσωτερική επικοινωνία, περισσότερο από ποτέ, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την προσέλκυση ταλέντου και τη βελτίωση της εταιρικής εικόνας στην ευρύτερη αγορά εργασίας.

Μέσω των βραβείων, η αναγνώριση της αριστείας στον τομέα αυτόν γίνεται ευκρινής, ενισχύοντας την ανάπτυξη των ανθρώπων της εταιρείας αλλά και την θετική αντίληψη του κοινού για αυτή.

Και όπως έχει πολύ σοφά πει και ο Bill Gates, «Όπως ένα ανθρώπινο όν έχει ανάγκη από ένα εσωτερικό μηχανισμό επικοινωνίας, ένα είδος νευρικού συστήματος, για να συντονίζει τις ενέργειές του, έτσι και μια εταιρεία χρειάζεται ένα εσωτερικό σύστημα επικοινωνίας για να συντονίζει τις δράσεις της.”


Αντιγόνη Παφίλη | Comms Lead, Delta Foods | Network Co-leader, Lean In Network Greece

“Δεν θα ήταν υπερβολή να θεωρήσουμε ότι η κατάλληλη επικοινωνία έχει καθοριστικό ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής ζωής. Η εταιρεία που φροντίζει για ειλικρινή και άμεση επικοινωνία με τους εργαζόμενους εξασφαλίζει ένα απαραίτητο συστατικό τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για την δέσμευση τους σε αυτή. Επενδύοντας στη δημιουργία δεσμών με τους εργαζόμενους, εξασφαλίζει τη μέγιστη υποστήριξη τους, ιδιαίτερα στα δύσκολα σημεία που αναπόφευκτα θα συναντήσει. Όποια εταιρεία τη στηρίζουν οι εργαζόμενοι, θα ευημερήσει.

Ο νέος θεσμός των Internal Communication & Employee Εngagement βραβείων έρχεται να συντελέσει στην ανάδειξη των δύο αυτών  σημαντικών στοιχείων, να δώσει βήμα στις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν πρακτικές που έχουν βοηθήσει στην επιτυχία τους και να αναδείξει δράσεις που θα δημιουργήσουν ιδέες. Ιδέες που θα συντελέσουν στην βελτίωση των εταιρικών συνθηκών, της καθημερινότητας και της ευεξίας των εργαζομένων. Μην ξεχνάμε ότι ένας αφοσιωμένος εργαζόμενος είναι σίγουρα ένας χαρούμενος εργαζόμενος!”Γιώργος Παυλάκος| HR Expert | People Transformation Director, Growthfund

“Being part of the Judgement Committee for the new INTERNAL COMMUNICATION & EMPLOYEE ENGAGEMENT AWARDS is both an honour and an opportunity for me. An honour as I find myself being part of an exceptional team of executives and academics with deep knowledge, understanding and expertise on the subject, an opportunity as I will have the chance to contribute my experiences and insights, in order to help highlight and recognize excellence and best practices in internal communications. An area so critical for employee engagement, collaboration, productivity, employer branding and positive work culture, yet so many times overlooked.”

 

Μαρία Ταχατάκη | Head of People Engagement and Internal Communications, Eurobank